Mérföldköveink

Insurwiz milestones Insurwiz milestones

Történetünk

Az insurwiz tulajdonosai 2018-ban összeültek, hogy kiderítsék: mi lenne, ha nem kellene a nyaralás alatt a rossz időjárás miatt aggódni? Mi lenne, ha ilyen esetekben innovatív és személyre szabott biztosítást lehetne kötni? Az ötlet megvalósítását nagyban segítette, hogy a tulajdonosok biztosítói, pénzügyi és projekt menedzsment tapasztalatokkal is rendelkeztek.

Az ötletből először egy projekt, majd egy demo változat született, amely már a blokklánc technológia előnyeit is felhasználta. A lehetőséget felismerve pedig maga a cég is megalakult 2018 szeptemberében.

Az ezt követő időszak partnerkereséssel telt: több tárgyalás után sikerült megállapodni az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-vel és a demo projekt alapján belekezdtünk egy új termék kialakításába. A 2019-es téli szezonra helyeztük a fókuszt: így született meg a síelők számára biztosítást kínáló MoWi, mely monitorozza a sílift működést és azonnali kárrendezésre képes a blokklánc technológia segítségével. A termék MVP jelleggel debütált 2020 januárjában.

A további termékekhez és fejlesztésekhez további források bevonására volt szükség, így a 2020-as év nem csak az első termékünk miatt volt fontos, de júniusban sikerült az első tőkebefektetési kört is lezárni. Partnerünk a Solus Capital Zrt. kockázati tőkebefektető lett, ahonnan nem csak anyagi, de további szakmai támogatást is kaptunk.

A cég szervezeti felépítése és folyamatai kikristályosodtak, így a következő időszak a gyors növekedésről szólhat. Új termékeket, szolgáltatásokat, és megoldásokat kutatunk és fejlesztünk a biztosítók számára. Felismertük és alkalmazzuk az integrált szolgáltatások jelentőségét, valamint tovább kutatjuk a blokklánc technológia felhasználási lehetőségeit.

A járvány ellenére fejlődésünk töretlen, csapatunk folyamatosan nő, a 2021-es évet pedig egy újabb partnerséggel indítottuk az Allianz személyében.

Az elmúlt néhány év rendkívül eseménydús volt és mi izgatottan várjuk, hogy milyen további lehetőségek nyílnak meg az insurwiz előtt.

Partnereink és együttműködés

Amennyiben szeretne velünk együttműködni, írjon nekünk most – alább pedig eddigi partnereinkről és támogatásainkról olvashat.

• Felhívás azonosító jele: GINOP-8.1.3/B-17

• Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja egy olyan platform piaci bevezetése, amely új innovatív termékek kialakítását segíti elő a biztosítok számára. A platform blockchain technologiát alkalmaz, mely segítségével a szerződéskötés, a kárvizsgálati folyamatok valamint a kárkifizetés teljesen aumatizálható és digitalizálható így a biztosítok kölcséghatékonyabban valamint biztonságosabban szolgálhatják ki ügyfeleiket, az ügyfelek számára pedig egyszerűbb és gyorsabb az ügyintézés.

• Szerződött visszatérítendő támogatás összege: 380.000.000 Ft

Vedd fel a kapcsolatot velünk most!

Kapcsolat

Insurwiz Technology Kft.

Telephely: 8000 Székesfehérvár, Távirda utca 2. 2. emelet.

Cégjegyzékszám: 01-09-329593

Adószám: 26513258-2-07

Felügyeleti hatóság: Magyar Nemzeti Bank, 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.

GDPR

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ezen a honlapon kezelni fogjuk bizonyos személyes adatait. A részletes adatvédelmi tájékoztatót alább olvashatja.

Részletek