MoWi Logo

MoWi

Első termékünket, a MoWI-t, az Aegon Magyarország Általános biztosító Zrt.-vel közösen fejlesztettük ki. A MoWI pilot projektként indult 2019-ben, célunk az volt, hogy egy innovatív kárrendezési módszert alakítsunk ki a biztosítási folyamatokban.

Az időjárás-alapú digitális biztosítás előnyei.

A legjobb ajánlatokat egy utazás során azok tudják igénybe venni akik előrelátóan foglalnak. Ennek ellenére magát az időjárást senki sem tudja pontosan előre jelezni. A rossz időjárási körülmények elronthatják a kikapcsolódást, és további kiadásokkal járhatnak. Itt tudunk igazán segíteni a MoWI-val.

A klasszikus biztosítások nem nyújtanak igazán védelmet az ilyen esetekben. Ráadásul továbbra is jellemző, hogy az általános fedezetek papír alapú szerződések és bonyolult kártérítési folyamatokat tartalmaznak.

Megvalósítás

Az utazási szokásokat figyelembe véve első körben a téli nyaralásokat vizsgáltuk meg. Egyértelmű painpoint-ként azonosítottuk, hogy az utazókat kár éri amennyiben nem tudnak téli sportokat űzni az előre megtervezett utazás alatt. A kiinduló pont az időjárás és a hó minőség vizsgálata volt, viszont hamar rájöttünk, hogy ezekből nem állapítható meg egyértelműen, hogy nem megfelelőek sportolásra a körülmények. Így jutottunk arra, hogy a sí felvonok működését vizsgáljuk a sípályákon, hiszen amennyiben az időjárás miatt vagy a hó minőség miatt nem használható a sípálya, esetlegesen műszaki probléma miatt nem működik, az ügyfelek biztosan nem tudnak sportolni.

IAz automatikus kárrendezés ebben az esetben hatalmas előnyt jelent az ügyfél számára, hiszen amennyiben ideje engedi, akár a kompenzációs díjból egyből lefoglalhat további napokat az pihenésére vagy elköltheti más aktivitásra, kikapcsolódásra.

Használat

A MoWI segítségével az ügyfelek testre szabhatják biztosításuk feltételeit (például, hogy mekkora százalékban működnek a sífelvonók az utazásuk során), beállíthatják az utazás időtartamát és a várható kompenzációt. Ezt követően a szerződést okos szerződésként rögzítjük egy nyilvános blokkláncon. Amennyiben a feltételek teljesülnek, a kompenzáció automatikusan kifizetésre kerül az ügyfél felé, bármilyen kárrendezési igény bejelentése nélkül.

Try it