API végpontok

Az úgynevezett API végpontok két, egymással kommunikáló rendszert jelentenek. Az insurwiznél ezek segítenek nekünk abban, hogy olyan megoldásokat hozzunk létre, melyek megkönnyítik a munkát a saját informatikusai és IT-részlege számára. Amint elkészülünk egy testreszabott biztosítási megoldással, azt elég csupán egy API végponton keresztül csatlakoztatni. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórol meg, hiszen nem kell külön erőforrásokat szánnia az üzemeltetésre és nem kell törődnie a hibaelhárítással, vagy a szoftverfrissítéssel sem.

Blokklánc technológia

A blokklánc használatával szinte lehetetlen módosítani, meghekkelni, vagy átverni a rendszert. Minden egyes blokk tartalmazza az azt megelőző blokk hash azonosítóját, egy időbélyeget, illetve a tranzakció adatait. A blokklánc segítségével így képesek vagyunk okosszerződések létrehozására is. Ezek olyan, automatizált szerződések, amelyek részleteit (így a szerződési feltételeket is) maga a kód tartalmazza.

Külső adatszolgáltatók

Legyen szó szerződéskötésről, vagy kárrendezésről, harmadik fél által szolgáltatott adatokat is feldolgozunk, hogy validált szolgáltatást nyújthassunk. Ezek lehetnek akár hójelentések, vagy a sífelvonók működési adatai - bármi, ami közrejátszhat a szerződés feltételeinek vizsgálatában.

Automatizálás

A harmadik féltől származó adatokat (időjárás, repülés, katasztrófa, IoT/agro, vagy akár egészségügyi adatok) feldolgozzuk és folyamatosan ellenőrizzük is. Teljesülés esetén a kártérítési folyamat automatikusan elindul, az okosszerződésben rögzített feltételek alapján.

Insurwiz - Automation process infography Insurwiz - Automation process infography

Integrálásra kész megoldásaink

Időjárás-biztosítás

Síbiztosítás

Repülőjegy-biztosítás

Katasztrófa-biztosítás

Szeretne többet megtudni megoldásainkról?

Kapcsolat

Megvalósítás: MoWi

Első termékünket, a MoWi-t 2019-ben indítottuk el pilot projektként. A MoWi-t az Aegon Magyarországgal együtt készítettük el azzal a szándékkal, hogy megújítsuk a biztosító kárrendezési folyamatait.

A probléma

A legjobb nyári utakat azok tudják elcsípni, akik időben lefoglalnak mindent. Azonban az időjárást senki sem tudja megjósolni hónapokkal előre, a rossz idő pedig sajnos többnyire plusz költségekkel is jár. A tradícionális biztosítóknak egyszerűen nem áll rendelkezésre olyan digitális megoldás, amellyel hatékonyan kezelni tudnák ezt a problémát.

A megvalósítás

Az automatizált kárrendezés hatalmas előnyt jelent az ügyfelek számára: a MoWi-nak köszönhetően a kártérítési díj akár azonnal a nyaralás meghosszabbítására, vagy extra szolgáltatásokra költhető. Így függetlenül attól, hogy éppen milyen az idő, az Aegon ügyfeleinek nem kell aggódnia, hiszen a MoWi minden eshetőségre fel van készülve.

A gyakorlati alkalmazás

A MoWi-val könnyedén testreszabhatóak az utazási dátumok, a kívánt kártérítés összege, de akár a biztosítás legapróbb feltételetei is (mint például, hogy mekkora az ideális esetben működésben levő síliftek aránya). A szerződéskötést követően oksoszerződésben, nyilvános blokkláncon rögzítjük a részleteket. Amennyiben a szerződési feltételek teljesültek, a kártérítés összege automatikusan kifizetésre kerül az ügyfél számára, hosszadalmas kárrendezés nélkül.

MoWi a gyakorlatban

Demo kipróbálása